Kirli Havayı Filtreleyen Davlumbaz Aspiratörleri

Davlumbaz Aspiratörü Nedir?

 

Mutfaktan Oluşan krili havanın, kokuların, atık ısının ve oluşan nemin atılması veya filtre edilmesi için toplamaya yarayan sistemlere Davlumbaz Aspiratörü Sistemleri denir. Davlumbaz Aspiratörü seçimi mutfak havalandırması ve iklimlendirmesi için en önemli unsurlardan biridir. Doğru tercih edilmiş bir aspiratör sistemi mutfak havalandırmasındaki ve iklimlendirmesindeki koku, gürültü, çevre kirliliği gibi pek çok sorunu çözerken mutfağa yapılacak havalandırma ve iklimlendirme sisteminin ilk yatırımında ve işletmesinde önemli tasarruflar sağlar.

Uygun ve kaliteli yapılmış davlumbaz ve mutfak havalandırması uygulaması yangın risklerini en aza indirir, yangın kontrol ve söndürme sisteminin uygun yapılmasına olanak sağlayıp can ve mal güvenliğinin artmasını sağlar.

 

Davlumbaz Aspiratörü Ne İşe Yarar?

 

Yemek yaparken mutfaklarda oluşan kötü hava, rahatsız edici bir hava ortamının oluşmasına neden olur. Bu sebeple kötü havayı kısa sürede ortamdan arındılabilecek bir Davlumbaz Aspiratörlerine ihtiyaç duyulur. Davlumbaz; yemek yapma işlemi sırasında mutfakta oluşan kötü havanın sebep olabileceği yağ, nem ve atık ısısını önlemeye yarayan bir donanımdır. Fırın ve ocakların tam üzerine konumlandırılan davlumbazlar, bu sayede dumanı hızlı bir şekilde çekmeyi başarır.

Bir Davlumbaz Aspiratörü için en ideal genişlik alanı 0.4 metre olmalıdır. Yine bir davlumbazın, sahip olduğu yapı ve tasarımla konumlandığı cihazların çevresinden en az 0.2 metrelik bir taşma miktarı bulunmalıdır. Bir Davlumbaz Aspiratörü seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, kullanım sırasında tasarruf sağlayabilme özelliğine sahip olmasıdır. Kolay temizlenebilen bir malzemeden yapılmış olması da, zaman açısından tasarruf sağlayacaktır. Paslanmaz çelikten üretilmiş bir davlumbaz, bu açıdan doğru bir tercih olacaktır. Bununla birlikte yangın riskini en aza indirme özelliğini de içerisinde bulundurmalıdır.