Havalandırma Fanları Fiyatları ve Özellikleri

Havalandırma Fanları

Havalandırma Fanları ortamda basınç farklılıkları yaratarak hava akışını sağlayan cihazlara denir. Havalandırma Fanları pervaneleri sayesinde sıcak veya soğuk hava üfleyebilir. Böylelikle hava akışını sağlayarak havanın temizlenmesi, ısıtılması veya soğutulmasını sağlarlar. Havalandırma Fanları elektrik enerjisi ile çalışır. Elektrik enerjisi ile alınan güç fanın pervanelerine iletilir. Pervane bu sayede statik ve kinetik enerji üreterek hava üzerinde etkisini gösterir.

 

Havalandırma Fanları Nasıl Çalışır ?

Havalandırma Fanları ortamdan çekilmesi gereken kirli havayı ortama yayılmadan çekmelidir. İyi bir Havalandırma Fanı havayı temizlerken aynı zamanda ortamda biriken kötü kokuları da önlemelidir. Havalandırma Fanının çekim gücü ortamın hacmine göre hesaplanmalıdır. Ortamdaki havayı temizlerken çok yüksek performansta çalışarak hava akımı yaratmamalıdır. Havalandırma Fanı dış etkenlerden etkilenmemli ve performansı dış etkenlere göre ayarlanmalıdır.

Aspiratör Fanları 

Aspiratör Fanları çalıştığı ortamdaki hava basıncını düşürür. Ortamdaki havayı emerek hava transferi sağlar. Aspiratör Fanları ortamdaki kötü havayı tahliye etmek için kullanılmaktadır. Mutfakta kullanılan aspiratörler buna bir örnektir.

 

Vantilatör Fanları 

Vantilatör Fanları bir hava kanalına bağlıdır. Fan hareketi ile art basınç meydana gelir. Bu şekilde ortamdaki havanın hareketi sağlanır. Vantilatör fanları ortamı serinletirken aynnı zamanda havanın temizlenmesinede yardımcı olur.