Dumanı Tahliye Eden Duman Emiş Fanları

Duman Emiş Fanları

Yangınlarda ortaya çıkan duman, nefes almayı zorlaştırır ve zehirli gazın etkisiyle insan hayatını tehdit eder. Yangın anında oluşan yüksek sıcaklıkta bu duman kısa sürede tahliye edilmelidir. Bu yüzden günümüzde dumanı hızlı bir şekilde tahliye etmeye yarayan Duman Emiş Fanları ihtiyaç haline gelmiştir. Bu yönden en kaliteli Duman Emiş Fanlarını Asya İklimlendirme olarak uygun maliyetlere projelendirmekteyiz.

 

Duman Emiş Fanlarının Özellikleri

Genel olarak basit bir çalışma sistemine ve yapıya sahip olan Duman Emiş Fanları bakım gerektirmezler. Bu yönden dolayı son derece uzun ömürlü ve dayanıklıdırlar. Hava koşullarına bağlı olarak, doğal bir şekilde havalandırma işlevide görmektedirler. Hafif yapıları sayesinde çatıya yük bindirmez ve tehlike arz etmezler. Sessiz çalışırlar ve çevreye herhangi bir zararları yoktur.

Duman Emiş Fanlarının Önemi

Duman Emiş Fanları son derece hayati önem taşımaktadırlar. Yangının oluştuğu alanda duman birkimini önleyerek, çıkış, yangın merdiveni, acil çıkış kapısı gibi yolları güvende tutarak insan hayatını korumaya yararlar. Dumanı hızlı bir şekilde tahliye ederek sağlık ve itfaiye ekiplerinin kolay müdahale etmesine olanak sağlarlar. Ortamdaki ısıyı düşürerek maddi kaybı minimuma düşürürler. Kısaca yangından dolayı oluşabilecek zararları engeller.

Yangınlarda can kayıplarının en büyük nedenini duman oluşturmaktadır. Odalara, merdiven boşluklarına veya koridorlara dolan zehirli gazlar canlıların ölümüne sebep olmakta ya da kalıcı hasarlar bırakmaktadır. Bu yüzlerden öncelik, canlıların hayatını tehlikeye atacak olan dumanı engellemektir. Fanlar hızlı bir şekilde dumanı tahliye ederek, görüşe yardımcı olur ve ilk yardımı kolaylaştırır. Kısacası herşeyden önce canlıların hayatı için son derece önemlidir.

Nerelerde kullanılır?

Konut, Alışveriş Merkezleri, Hastaneler, Otopark ve Endüstriyel alanlarda duman tahliye sağlar. En kısa anlatım ile yerleşim olan, içinde canlı veya eşyaların olduğu her yerde kullanılabilir diyebiliriz.