Yangın Tahliye Fanları

Yangın Tahliye Fanları

Sektörel olarak düşünüldüğünde kullanım alanı bir hayli fazla olan Yangın Tahliye Fanları, mutfaklarda, lokantalarda, endüstriyel üretim tesislerinde ve havalandırma ihtiyacı olan tüm mekanlarda kullanılabilmektedir.

Kapalı mekanı bulunan otoparklar, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi kalabalık grupların aynı anda kullandığı binalarda her ihtimale karşılık Yangın Tahliye Fanları bulundurulması gerekmektedir. Herhangi bir yangın durumunda otomatik olarak çalışabilen fanlar olduğu gibi manuel ile elle kontrol şeklinde de çalışma prensibi uygulanabilir.
 

Yangın Tahliye Aspiratörü

Özellikle pişirim yapılan otel, hastane, fabrika gibi büyük binaların mutfaklarında ocaktan çıkan gazların Yangın Tahliye Aspiratörü ile bacaya gönderilmesi hijyenik olmaktadır. Sadece büyük mutfakların değil konutların mütevazi mutfaklarında da yangın tahliye aspiratörü kullanılmakta ve yemek kokusunun evin içine sinmesi önlenmektedir.

Yangın Tahliye Aspiratörü, duman miktarının bir hayli çok olduğu ve dumanın bina içindeki materyallere ve insanlara zarar verme ihtimali olduğu durumlarda tercih edilmektedir. Lüks bir restoranın müşterileri, yemek yedikleri ve sohbet ettikleri alanda duman olmasını hoş karşılamayacaktır.
 

Yangın Tahliye Fanı Seçimi

Endüstriyel alanda veya diğer sektörlerde dumanın kapalı mekan dışına gönderilmesi için Yangın Tahliye Fanı seçiminin doğru bir şekilde yapılması önemlidir. Teknik olarak yaklaşılması gereken bu konuda uzmanlarımız danışmanlık hizmeti vermektedir.

Yangın Tahliye Fanı seçiminde dikkat edilecek en önemli detay, mekanda oluşan duman miktarıdır. Duman miktarına göre fan büyüklüğü değişmelidir. Fan hızı, aynı anda oluşan dumanı tahliye edebilecek şekilde ayarlanmalıdır. Dumanın tahliye edildiği yer baca değilse, insan sağlığını tehdit etmeyecek bir alana tahliye edilmesi gerekir.