Aksiyal Fan Sistemleri

Aksiyal Fan Sistemleri

Sıcak veya soğuk ortamlarda, ortamın basıncını dengeleyen havalandırma sistemlerine Aksiyal Fan Sistemleri Denir. Ekonomik maliyetleri ve sessiz çalışma yapısından dolayı genel olarak çoğu mekanda tercih edilmektedir. Yapıları gereği sanayi ve endüstriyel bölgeler hariç her yerde kullanıma uygundur. Kurulumları son derce kolaydır ve usta gerektirmeden hemen kullanılabilir hale getirilebilir. 

Asya İklimlendirme olarak Aksiyal Fan Sistemleri üretiminde en son teknolojiyi kullanmaktayız. Projelendirme yaparken düşük ses, üstün verimlilik ve eşanjör uygulamalarında en üst performansı hedeflemekteyiz. Aksiyal Fan Sisteminde basınç farkı kullanılarak oluşturulan havanın hareketi eksenel yöndedir. Aksiyal Fan kurulumunda akışın geliş bölgesine hassastır, bu bedenle rotara yakın alanlarda keskin dirseklerden kaçınılmalıdır. 

 

Aksiyal Fan Sistemleri Ne İşe Yarar?

Aksiyal Fan Sistemleri hızlı hava transferi sağlamak için tasarlanan özel ve kompakt yapıda sistemlerdir. Dairesel Aksiyal Fanlar hava kanalı bağlantılı veya serbest atışlı olara kullanılabilmektedir. Aksiyal Fan Sistemleri otoparklarda jet fanlı havalandırma sistemleri ile entegre edilerek kullanılabilir. Aksiyal Fan Sistemleri hem aspiratör hem de vantilatör fanı olarak da kullanılabilmektedir.  

Aksiyel Fan Nerelerde Kullanılır?

Uçak pervanesini andıran bu fan sistemleri havalandırma, duman ve egzoz gazının yoğun bulunduğu yerlerde, tozlu yerlerde, soğutma kulelerinde, patlayıcı ve yanıcı özelliğe sahip olan gazların fabrikalarda ve asitli ortamlarda tercih edilir. Bu sistemler uzun tünellerde, otoparklarda Jet Fanları olarakta kullanılabilirler.