Kaset Tipi Fancoil Sistemleri

Kaset Tipi Fancoil Sistemleri
 

Kaset Tipi Fancoil Sistemleri içinden özel akıcı, ısıtmaya veya soğutmaya yarayan sıvının geçtiği, fan destekli ısı transferri yapabilen istenilen sıcaklığı sağlayabilen sistemler olarak bilinirler.

Kaset tipi fancoil cihazları, üstte kanatlı bataryası,altta ise hava hareketini sağlayan radyal fan filtresi bulunan bir ısıtma soğutma sistemidir. Merkezi sistemlerde belli odaların veya kapalı alanların iklimlendirilmesi için kullanılır. Kaset tipi Fancoil Cihazları bir fan, batarya ve bunlara bağlı belli ekipmanlardan oluşur. Bataryanın içinden sıcak veya soğuk su geçer.Bütün fancoil cihazlarının kontrol edilmesinde oda termostatları kullanılır. Kaset tipi fancoil sistemleri ısıtma ve serinletme ihtiyacının olduğu her alanda kullanılırlar. Konutlar, alışveriş merkezleri, spor salonları, rezidanslar, oteller, hastaneler, kamu binaları gibi birçok alanda tercih edilirler. Fancoil Sistemlerinin kapasiteleri kullanılacakları alana göre değişiklik göstermektedir.

Fancoil cihazlar sessiz çalışma yapılarıyla ön plana çıkmaktadır. Fancoil seçiminde proje dizayn kriterleri dikkate alınmalıdır. Fancoil cihazlarına sıcak su beslemesi, genellikle sıcak sulu kazanlardan veya eşanjör yardımı ile buhar kazanlarından veya bilimum ısı üreticilerinden veya pompalarından, soğuk su ise chiller gruplarından veya ısı pompalarından gelmektedir.Fancoil sisteminin ilk kurulum maliyeti yüksek olmasına karşın işletme masrafları oldukça uygundur. Fancoil cihazları, ısı pompası ile kullanıldığında kışın ısıtma yazın ise klima gibi serinletme işlevini yerine getirirler. Kısmen kalorifer sistemlerine benzemektedirler. fancoi cihazlarının ısıtma kapasiteleri serinletme kapasitelerine göre daha yüksektir.

Kaset tipi fancoiller, standart asma tavanlar içerisine monte edilmektedir. Kaset tipi fancoiller özellikle dekoratif alanlara uygun olarak üretilmektedir Üç yollu motorlu vanalar, standart fancoillerde olduğu gibi termostat üzerinden kontrol sağlamaktadır. Kaset tipi fancoillerde taze hava bağlantısı yapılmasına olanak sağlayan bağlantı yuvaları mevcuttur. Bu ürünlerde standart olarak drenaj pompası vardır.

Asya İklimlendirme olarak otellere, fabrikalara, yemekhanelere, mutfaklara, cafe gibi mekanlara duman tutucu filtre sistemleri uygulamaktayız. İşletmeniz için uzman ekibimizle gerekli ölçümleri yaparak özel filtreler üretmekteyiz. Kaliteli, uygun ve verimli filtreler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.