Alanınıza Özel Kanal Tip Fan-Coil

Kanal Tip Fan-Coil
 

Kanal Tip Fan-Coil cihazlar, filtreden geçen havanın fan desteği ile soğuk ve sıcak akışkanlar arasındaki ısı alışverişinden sonra ortamda istenilen sıcaklığın alındığı sistemdir. Bu cihazlar sayesinde, yazları soğutma, kışın ise ısıtma yapabilirsiniz. Ortamdaki havayı filtrelediğinden dolayı dışardan gelen hava ile karıştırarak havanın kalitesini iyi hale getiriyor.

Fan-Coil sistemi temel olarak sulu bir sistemden oluşmaktadır. Merkezinde hazırlanan sıcak ve soğuk sular, binanın içindeki fan-coil cihazlara dağıtılı için bu sayede birden fazla odayı havalandırabilir, ısıtabilir veya soğutabilirsiniz. Çoklu dağıtım seçenekleri bulunmaktadır. Kanallı Fan-Coil cihazlar, menfaz sayesinde havayı herhangi bir yerden emip başka bir yere üfler. Bu sayede temiz hava bağlantısı yapabilen bu cihazlar rezidans, otel, müstakil evler veya villalar için de tercih edilebilir.

Kanallı Fan-coil Cihazların Özellikleri
 

Cihazların kontrolü genellikle oda termostatları ile yapılmaktadır. Bu sayede tüm odalarda, gün boyunca değişken olan yükün karşılanması yanında, odalarda farklı ayar sıcaklığı seçme seçeneği de vardır. Fan-Coil sistemleri, ünitede oluşmuş arızaları gösterebilen bir sisteme mevcuttur. Fan motorlarda devir ayarı yapma imkanı sağlayan kapasite kontrolünde ek bir kolaylık yaratır. İki seçenekli kontrol vanaları kullanıldığı zaman, frekans kontrollü dolaşım pompası ile kullanımı enerji tasarrufu açısından tavsiye edilir. Eğer kullanılmaz ise pompa emiş ve basma hattı arasına bir PRV vana monte edilmelidir.

Boru montajı genellikle kanal montajından daha kolaydır. Bunun yanı sıra kanal montajında, montaj ve kanal imalat işçiliği kalitesi çok değişken olmaktadır. Boru sisteminde ise montaj sonrası yıkama işlemi yapılmalı, sistem kimyasal işleme tabii tutulmalıdır. Boru izolasyonu genellikle kanal izolasyonundan daha kolaydır. Ancak Fan-Coil sisteminde özellikle asma tavan içindeki soğutma ve drenaj borularının izolasyonuna daha çok özen gösterilmelidir.

Asya İklimlendirme olarak otellere, fabrikalara, yemekhanelere, mutfaklara, cafe gibi mekanlara Kanal Tip Fan-Coil uygulamaktayız. İşletmeniz için uzman ekibimizle gerekli ölçümleri yaparak özel filtreler üretmekteyiz. Kaliteli, uygun ve verimli filtreler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.