Hastane Isıtma Sistemleri

Hastane Isıtma Sistemleri

Isıtma sistemleri, bulunduğu ortamı ısıtmaya yarayan sistemlerdir. Soğuk havalarda bizi hasta edebilecek, rahatsız edebilecek havadan bizleri koruyarak bulunduğu ortama rahat bir yaşam alanı sağlar.

Kullanım alanlarına göre ısıtma sistemlerini ikiye ayıracak olursak, lokal ısıtma sistemleri ve merkezi ısıtma sistemleri olarak ayırabiliriz. Merkezi ısıtma sistemleri apartman, bina, hastane, site, otel, fabrika gibi büyük yerlerde kullanılırken lokal ısıtma sistemleri ise ev gibi küçük, tekli mekanlarda kullanılan sistemlerdir.

Hastanelerde ısıtma sistemlerinin önemine gelecek olursak, kaliteli bir hizmet vermek ve çalışanların verimli çalışmasını sağlamak için ısıtma sistemleri çok önemlidir. Doktor ve hasta odalarının, MR cihazlarının, radyoloji odalarının, yoğun bakım ünitelerinin, ameliyathanelerin, koridorların ve nem kontrolü gerektiren her yerin ısıtma-soğutma işlemlerinin yapılması gerekir.

 

hastane ısıtma sistemleri

 

Hastanelerin, doğalgazlı ısıtma sistemleriyle, konvektör ısıtma sistemleriyle, yerden ısıtma sistemleriyle, radyant ısıtma sistemleriyle ve ısı pompaları ile ısıtma sistemlerini sağlayabiliriz.

 

Doğalgazlı Isıtma Sistemleri

Robur S.p.A. tarafından imal edilen bu ekipman, doğal gaz veya LPG ile çalışan ve büyük hacimlerin ısıtılmasında kullanılan sıcak hava üflemeli üniter ısıtma sistemidir. 18.3 kW dan 63.8 kW’a kadar 18 değişik kapasitede üretilen bu ekipmanlar modüler yapıları ve elektronik olarak kumanda edilebilmeleri özelliklerine sahiptir.

 

Konvektör Isıtma Sistemleri

Genellikle kapanlı mekanlarda ısınma ihtiyacını karşılayan ısıtıcılar, ortamdaki havayı konveksiyon prensibi ile ısıtan cihazlardır. Gövdenin alt tarafında bulunan kanallarda olan soğuk hava, cihazda bulunan rezistansın ısınan kanatları arasından geçerek ön tarafta bulunan kapak üzerindeki hava kanallarından ısınarak yükselir ve sıcak hava ortaya çıkar.

 

Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden Isıtma Sistemi, mekândaki ısı kayıplarını zemin betonunun içerisindeki borulara ısıyı dağıtarak ortamın ısınmasına yardımcı olur. Odalar arasında ısı farkı aynıdır. İnsanlar için en uygun ve en ekonomik ısınma sistemidir.

 

Radyant Isıtma Sistemleri

Radyant Isıtma Sistemi, ekonomik ve konfor yönünden fazlasıyla avantajlı bir sistemdir. Düşük oranda tüketimle çalışan bu sistem mekan ve isteğe göre değişiklik gösterebilir.

 

Isı Pompası

Isı pompası, elektrik enerjisini kullanarak ısıyı bir yerden bir başka yere taşıma işlemini yapan sistemdir. Isıtma sektöründe ısıtma terimi çoğu insan için yeni bir terimdir. Oysaki evimizde bulunan buzdolabı, klima, nem giderici ve dondurucular aynı mantığın ürünüdürler. Çalışma prensibi ısıyı taşıma mantığına uyduğundan “ısı pompası” başlığı altında toplanabilir.

 

2005 Yılından itibaren profesyonel ekibimizle soğutma sistemleri, ısıtma sistemleri, havalandırma sistemleri, arıtma sistemleri ve yangın sistemlerinde müşterilerimize verimli, çevreye duyarlı, kaliteden ödün vermeyen uygun maliyetler ile hizmet sunmaktayız.