Mekana Uygun Soğutma Sistemleri Çeşitleri

Soğutma Sistemleri, insan kalabalıklarının olduğu kapalı mekânlardaki sıcak havanın dışarıya atılarak ortamın soğutulması ve mevcut ısının da ortamda korunması anlamına gelir. İnsan yaşam kalitesini arttırmak ve çalışma koşullarını ideal seviyede tutmak için soğutma sistem cihazlarına ihtiyaç vardır.

 

Kullanacağınız mekâna göre dört farklı soğutma sistemi dış ünitesi bulunmaktadır.
1. Merkezi Soğutma Sistemleri, tek bir dış üniteye bağlı çoklu iç ünitelerden meydana gelen bu sistem, maksimum enerji tasarrufuyla birden fazla kullanıcıya hitap eden büyük çaplı binaların iklimlendirilmesinde kullanılır.
2. Rooftop Soğutma Sistemleri, dış ve iç ünitelerin bir araya toplanmasıyla oluşan bu sistem, büyük hacimli ticari binalarda, sinema salonlarında, restoranlarda ve endüstriyel üretim yapılan sahalarda kullanılmaktadır.
3. Chiller Soğutma Sistemleri, bir dış üniteden çıkan akışkan gazın iç ünitelere aktarılması prensibine dayanarak çalışır. Gelişmiş teknolojisi ve yüksek performans gücüyle genelde ilaç ve kimyasal madde imalatı yapan fabrikalarda kullanılır.
4. VRV-VRF Soğutma Sistemleri, değişken soğutucu hacim anlamına gelmektedir. Maksimum enerji tasarrufuyla kullanıcı konforunu gözeterek çalışan bu sistem tüm iç üniteleri tek bir merkezden kontrol ederek soğutma yapmaktadır. VRF-VRV Soğutma Sistemleri okul, hastane, üniversite, sinema salonu, konferans salonu ve valilik binası gibi yapılarda kullanılmaktadır.

 

Soğutma sistemlerinin verimli olarak çalışabilmesi için cihazların kurulacağı ortamın tahlilinin en iyi şekilde gerçekleştiriliyor olması oldukça önemlidir. Asya İklimlendirme olarak uzman ekibimizle birlikte yerinde ücretsiz keşif yaparak mekâna uygun soğutma sistemleri çeşitlerini kullanıcılara öneriyoruz.