Ekonomik ve Çevre Dostu İklimlendirme Sistemleri

Ekonomik ve Çevre Dostu İklimlendirme Sistemleri
İnsan yaşamında önemli bir rol belirleyici olan enerjinin tüketimi günden güne artıyor ve bazen de bu tüketimler çevre problemleri oluşturuyor. Bu problemlerin önüne nasıl geçileceği ise insanlığın ortak problemlerinden biridir. Asıl üzerinde durulması gereken konu artan enerji talebini karşılamak için hangi enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğidir. Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına doğru bir yönelme ile birlikte doğa ile teknolojiyi buluşturarak daha ekonomik ve daha çevre dostu projeler karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan biride Isı Pompası Kavramı…

Isı Pompası

Isı pompası adını son yıllarda sıkça duyduğumuz ve ülkemizde gitgide yaygınlaşmaya başlayan iklimlendirme sistemlerinden biridir. Kullanıcının ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını karşılayabilen ısı pompası sistemi bu özelliği sayesinde birçok yaşam alanında tercih sebebi olmaktadır. Isı pompasında hava, toprak ve su ana kaynak olarak kullanılır. Bölgeye ve amaca göre kaynak seçimi yapılır. Önemli olan kaynağın olabildiğince stabil olmasıdır. En stabil kaynak topraktır. Fosil yakıtlardan tamamıyla bağımsız olarak çalışan ısı pompaları, herhangi bir emisyon açığa çıkarmadan çalışır. Bu sayede kombi ve klima yerine tek bir cihazla tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu sistem doğa dostu olmasının yanı sıra %78’e varan tasarruf sağlamaktadır.

 

Her ne kadar kurulum maliyeti olarak diğer sistemlerin 3-4 katı gibi maliyetle kurulmuş olsa da elde edilen verim sonucunda sistem kendini 3-4 yılda amorti etmekte sonrasında ise ekonomik açıdan büyük avantajlar sağlamaktadır. Her türlü yapıda kullanılması en büyük avantajlarından biridir.