Merkezi Klima Sistemi - Soğutma Sistemleri

Merkezi klima sistemleri, kapalı ortamların daha kolay ısınmasını, soğumasını sağlamak amacıyla tercih edilen sistemledir. Klima sistemleri için hemen tıkla!

Merkezi Klima Sistemi

VRF, VRV veya VRS olarak adlandırılan ve değişken debili soğutucu akışkan sistemi olarak da bilinen VRF sistemler, konut ve ticari ortamlara yönelik geliştirilen merkezi klima sistemleridir.
Merkezi klima sistemleri, insanların hayatını teknoloji açısından kolaylaştırmak ve kapalı ortamlarda daha kolay ısınmasını, soğumasını sağlamak amacıyla dış ortamlara vrf klima sistemi sağlamaktadır.
VRF klima sistemleri, enerji tasarrufunun öncelikli olduğu alışveriş merkezlerinde, plazalarda, ofislerde, otellerde, konut gibi mekânlarda ısıtma ve soğutma amaçlı daha çok tercih edilmektedir.
Isıtma ve soğutma ihtiyacının karşılanmasında, esnek iç ünite seçeneği özelliği bulunmasından dolayı tüm mekânlara uyum sağlamaktadır.

VRF Klima Sistemleri 2 farklı sistemde çeşidi vardır:

 Heat Recovery VRF (aynı anda hem ısıtma, hem soğutma)
 Heat Pump VRF (aynı anda sadece ısıtma yada sadece soğutma)

 

Merkezi Klima Sistemi Özellikleri

1.Bu inventerler, yüksek basınçta iyi sıkıştırma sözelliğine sahip şekilde tasarlanmıştır.
2.Minimum enerji tüketirler ve daha geniş bir sıkıştırma kontrolü sağlama özellikleri bulunmaktadır.
3.Frekans aralığı enerji tasarrufu sağlayacak şekilde ayarlanmıştır.
4.İki kademli yağ ayırma teknolojisi enerji verimliliğini sağladığı gibi yağ ayırma verimliliğini de maksimuma çıkarmaktadır.
 

Merkezi Klima Genel Kullanım Amacı

Merkezi Klima Sistemleri ileri düzey bir kontrol sistemi vasıtasıyla ısıtma ve soğutma modları arasında geçiş sağlamaktadır. Daha gelişmiş modellerde, iç üniteler gerek ısıtma gerek soğutmada birbirlerinden bağımsız olarak çalışabilmektedir.
Bu yeni özellik sayesinde aynı anda değişik bölgelerde ısıtma ve soğutmada yüksek düzeyde enerji tasarrufu sağlar. Bu sistemlerde iç mekânda tesis kurmaya gerek kalmaz ve değişik hava işleme ünitelerinin kombinasyonlarıyla büyük esneklik sağlar.
Merkezi Klima Sistemlerinin Kullanım Alanları:
 Plazalar
 Alışveriş Merkezleri
 Lüks Apartmanlar
 Restoranlar
Türkiye' nin her noktasında profesyonel işçiliğimizle hizmetinizdeyiz! 
Bizi Arayın 0 (212) 509 66 26