Rooftop Sistemleri - Soğutma Sistemleri

Rooftop Soğutma Sistemleri yüksek enerji verimine sahip, düşük işletme maliyeti ile bütçe dostu sistemlerdir. Alanınıza kurulum için bizimle iletişime geçin.

Rooftop Sistemleri

Rooftop, çatı üstü paket klima cihazlarıdır. Dış ünite ve iç ünitenin bir arada toplanmış halidir. Rooftop’ların ana kullanım alanları geniş ticari binalar, havalimanları, restorantlar, mağazalar, sinema ve tiyatro salonları, konferans salonları, endüstriyel binalar ve lojistik merkezleridir. Mekânın konumuna ve büyüklüğüne göre rooftop modelleri değişmektedir.
Rooftop'ların çalışma sistemi, içerdeki havayı dönüştürebileceği gibi bulunduğu ortamdaki havadan yararlanarak belirlenmiş yerlere taze hava vermekte ve mekânın içindeki havayı temizlemektedir.

Cihazları, kullanım yerlerine göre üç genel kategoriye ayırabiliriz:

  Konutlar; 19 kw’a kadar
  Küçük Ticari Binalar; 40 kw’a kadar
  Geniş Ticari Binalar; 40 kw üstünde

 

Rooftop Klimaların Avantajları

1.Yüksek kapasiteler çıkabilen ısıtma/soğutma özelliği bulunmaktadır. (200 Kw’a kadar)
2.Tek bir gövdede iklimlendirmenin (Soğutma/ısıtma/havalandırma/nem kontrol) gerçekleştirilebilmesi mümkündür.
3..Sadece soğutma ya da ısıtma/soğutma yapan modelleri bulunmaktadır.
4.Sadece bir kanal sistemine ihtiyaç duymaktadır.  Sistemle bağlantısı basitçe kanal giriş/çıkış ağızlarından oluşmaktadır.
5.Samsung DVM S, birinci sınıf enerji verimliliği ve ekonomi sağlamak için bir araya gelen ve çok daha iyi bir Enerji Verimliliği Derecesi (EERa) elde eden bir dizi akıllı teknoloji içeriyor.
 

Rooftop'ların Genel Kullanım Amacı

Bu iklimlendirme cihazları ''sadece soğutma'' veya ''ısıtma ve soğutma'' yapabilmesi yönü ile değerlendirilebilir. Isıtma işlemi; cihazın tersine çevrim yaparak ısı pompası görevi üstlenmesiyle birlikte elektrikli ısıtıcı, sıcak su bataryası veya gaz yakma modülü kullanılarak da gerçekleştirilebilir.
Soğutma işleminde; ısı iç ortamdan alınıp dış ortama iletilir. Bu işlem sırasında dış ortam tarafındaki batarya kondenser, iç ortam tarafındaki batarya ise evaporatör işlevi görür.
Bu tip cihazların genel özellikleri:
 İç veya dış ortama yerleştirilebilirler.
 Dış borulama ve kabloma azdır
 Fabrikada montajı yapılmıştır.
 Bileşenleri fabrikada uyumlu hale getirilmiştir.
Türkiye' nin her noktasında profesyonel işçiliğimizle hizmetinizdeyiz! 
Bizi Arayın 0 (212) 509 66 26