Dumanı Yok Eden Havalandırma Sistemleri

Dumanı Yok Eden Havalandırma Sistemleri

Üretim aşamalarında oluşan dumanlar ve istenmeyen kokular ortamdaki çalışanlar veya müşteriler için ciddi riskler oluşturabilir. Üretim süreçlerinde oluşan hava kirliliği inasanların sağlığı kadar, kullanılan makineleri, ekipmanları ve ürün kalitesinide olumsuz etkilemektedir.

Elektrostatik filtreli Duman Yok Eden Havalandırma Sistemleri ortamdaki hava kirliliğin yoğunluğuna ve oluşum şekline göre farklı uygulama seçenekleriyle mükemmel sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Duman Yok Eden Havalandırma Sistemleri mekanınızın mimari dekorasyonuna uyumlu şekilde projelendirilmekte ve üretilmektedir. Duman Yok Eden Havalandırma Sistemlerimiz sürekli gelişen teknolojisiyle temiz ve sağlıklık bir havayı sizlere garanti etmektedir.

Dumanı Yok Eden Havalandırma Sistemleri klasik yağ dumanı filtrelerine göre bakım ve enerji maliyetleri açısından çok önemli bir avantaj sağlamaktadır. Filtreleri ve komponentleri yıkanıp temizlenerek uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. “Temiz hava temiz gelecek.” sözünden esinlenerek sektörün ihtyaçları doğrultusunda tasarlanan Dumanı Yok Eden Havalandırma Sistemleri ; duman filtrelemede %97 ye varan başarı oranını sağlamaktadır.

Dumanı Yok Eden Sistemler Nasıl Çalışır?

Elektrostatik filtre duman partiküllerin filtrelemek için tasarlanmış çeşitli komponentlerden oluşur. Kirli hava üç farklı aşamadan geçirilerek tam manası ile ayrıştırma sağlanır. Aşağıdaki diyagram Elektrostatik filtrenin nasıl çalıştığını gösterir.

 

 

Kirli hava ilk olarak kaba ön filtreden geçer, bu sayede büyük partiküller gözenekli yapıya takılarak tutulur. Geride kalan 10 ile 0.1 mikron büyüklüğe sahip kirleticiler iyonizer yükleyicide negatif elektrik yükü ile yüklenir. Toplayıcı hücreden geçen negatif yüklü parçacıklar poztif yüklü plakalar sayesinde çekilerek toplanır. Zamanla biriken bu parçacıklar plakalardan süzülerek yağ tavasında depolanır.