Otel Tipi Fancoil Sistemleri

Otel Tipi Fancoil Sistemleri

 

Otellerde soğutma ve ısıtma işlemleri için genellikle fancoil cihazları tercih edilmektedir. Fancoil cihazları hem serinletme hem ısıtma işlevini aynı anda yerine getirebilmelerinden dolayı oteller için kolay ve ucuz bir iklimlendirme yöntemidir. Fancoil cihazlarının en büyük sorunu sesli çalışmalarıdır. İnsanların dinlenmesi gereken ortamda sürekli bir hava sesi meydana getirirler. Otellerde, konaklama ve dinlenme tesislerinde fancoil cihazlarının tercih edilmesinin en büyük nedeni çok hızlı bir şekilde modlar arasında geçiş sağlayabilmeleridir. Fancoil cihazları otomasyon sistemlerine son derece uyumludur. Oda içerisinden bir termostat yardımım ile kontrol edilebildikleri gibi bir kumanda veya merkezi bilgisayar sistemleriylede kontrol edilebilmektedirler.

Otel ısıtılması veya serinletilmesi dışında havalandırmada sağlanmak isteniyorsa kanallı tip fancoil cihazlarını da tercih edebilirsiniz. Kanallı tip fancoil cihazları otel odalarının asma tavanına gizlenmektedir. Bu sistemlerde yine aynı şekilde odaya yerleşstirilen termostat yardımıyla kontrol edilmektedir.

Otellerde kanallı tip fancoil cihazları asma tavan içerisine gömülür.Fancoil sistemleri oteller için en kadar partik ve ucuz maliyetli bir iklimlendirme yöntemi olsada çok sağlıklı bir sistem değildir. Kanallar içinde bakteri üremesi en sık karşılaşılan sorunlardandır. Bu yüzden bu sistemlerin en doğru şekilde uygulanması ve periyodik olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Asya İklimlendirme olarak dinamik ve genç çalışma ekibimizle en doğru projelendirmeyi uygulayarak sağlık sorunlarını minimum düzeye indirmekteyiz.

Asya İklimlendirme olarak otellere, fabrikalara, yemekhanelere, mutfaklara, cafe gibi mekanlara duman tutucu filtre sistemleri uygulamaktayız. İşletmeniz için uzman ekibimizle gerekli ölçümleri yaparak özel filtreler üretmekteyiz. Kaliteli, uygun ve verimli filtreler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.