Dört Yöne Üflemeli Fancoil Cihazları

DÖRT YÖNE ÜFLEMELİ KASET FANCOİL CİHAZLARI

Fancoil cihazları, içerisinden soğuk ve sıcak akışkanların geçtiği, ısı alışverişi sonrasında istenilen sıcaklığın alındığını sistemdir.

 

Fancoil cihazı, üstte batarya, altta ise hava hareketini sağlayan fan ve filtreleri bulunan ısıtma/soğutma elamanıdır. Fancoil sistemleri, merkezi sistemlerde belli odaların iklimlendirilmesi için kullanılan sistemdir.

 

Fancoil cihazı genel olarak bir fan, batarya ve bunlara bağlı ekipmanlardan oluşur. Bataryanıniçinden geçen sıcak ve soğuk sular sistemde ısınma ve soğutmayı sağlar. Fancoil cihazlarının kontrolünde genellikle termostat cihazları kullanılır.

Fancoil cihazları merkezi sistem olarak geçer. Genellikle konutlarda, büyük alışverişmerkezlerinde,spor salonlarında, rezisdanslarda,kamu binalarına kadar birçok alanda tercih edilirler. Fancoil cihazları kullanılacak alanlara göre kapasiteleri arttırılır yada azaltılarak alana göre değişiklik gösterilir. Cihaz karşılaştırmalarında en önemli detay olarak gösterilen sessizlik oranı son derece önemli olup, Özellikle dikkat edilmelidir.

 

Kaset Tipi Fancoiller

Kaset tipi Fancoiller, asma tavan içerisine monte edilebilen, estetik menfezli terminal üniteleridir.

Kaset tipi dört yönlü fancoiller özellikle dekoratif alanlarda dört yöne üflemeli, iki veya dört borulu olarak üretilmektedir. Bu iki veya dört borulu olarak üretilen fancoiller takılacağı ortamın hacmine göre kapasiteleri farklılık gösterilebilir.

Üç yollu motorlu vanalar, standart fancoillerde olduğu gibi termostat cihazları tarafından kontrolü sağlanmaktadır. Kaset tipi fancoillerde taze hava bağlantısı yapılmasına olanak sağlayan bağlantı yuvaları bulunmaktadır.

 

Dört Yönlü Fancoil Cihazları

fancoil cihazları