Yemekhanelerde Klima Sistemleri

Yemekhanelerde klima sistemleri, insanların daha rahat ve verimli yaşaması amacıyla ortamın havasını soğutan, nemini alan, isteğe bağlı olarak ısıtan toz ve partikülleri filtre eden sistemlerdir. Yemekhaneler için tasarlanan klima sistemleri ısıtma, soğutma, nemlendirme, nem alma, filtreleme ve ısı geri kazanım gibi istenilen donanım şartlarına uygun olarak projelendirilmektedir.

 

Yemekhanelerde klima sistemleri sayesinde insanlar belli bir sıcaklık ve nem aralığında bulunup temiz havalı ortamlarda rahat etmektedirler. Sıcaklığın gereğinden fazla veya az olmasının rahatsız edici olduğu açıktır. Nem düzeyinin az olmasının boğaz kuruluğu, gözlerde yanma gibi rahatsızlıklara yol açmasının yanında, fazla nem de terin buharlaşmamasına, bunaltıcı sıcaklık hissine ve uyku isteğine sebep olur. Ayrıca ortamın havası temiz ve taze olmalıdır ki toz, duman, polen ve diğer zararlı maddelerin filtre edilmesi insanın fark etmeyeceği hızda olmalı ve temiz havayı getirip kirli havayı götürecek hafif bir hava dolaşımı gereklidir.

 

Yemekhanelerde klima sistemlerini uygulamadan önce profesyonel ekibimizle birlikte ücretsiz yerinde keşif yaparak alana uygun malzemeler kullanılmaktadır.