Yemekhanelerde Havalandırma Sistemleri

Yemekhanelerde havalandırma sistemi, mutfakta görevli insanların yaşamı ve sağlığı için çok önemli detaydır. Mutfakta biriken aşırı ısının, nemin, dumanın ortama yayılmadan oluştuğu yerde toplanıp dışarıya atılması, çevreyi kirletmemesi, dış hava kalitesinin ve sağlık koşulların sürekliliğinin sağlanması için ihtiyaç duyulan mekanizmaya yemekhanelerde havalandırma sistemi denir.

 

Yemekhanelerde havalandırma sistemleri kullanmanın avantajları;
1. Yemekhane içerisindeki havanın, gaz halindeki yanma ürünleri, yağ parçacıkları ve koku sebebiyle kirlenmesi,
2. Mekan içi havasının hijyen gerekliliği,
3. Konveksiyon ve radyasyon yoluyla ciddi boyutlarda ısı üretilmesi,
4. Besinlerin hazırlanması ve yıkanması nedeniyle yüksek miktarda nem oluşumu,
5. Ortam havasını dış hava dengesi ile değiştirerek havanın yenilenmesi ve belirlenen oda sıcaklıklarının korunması gerekliliği gibi sebeplerden dolayı yemekhanelerde havalandırma sistemi gereklidir.

 

Yemekhanelere havalandırma sistemleri takmadan önce yerinde keşif yaparak mekan da bulunan çalışan sayısına, mekânın büyüklüğüne ve mekandaki malzemeleri göz önünde bulundurularak alana uygun havalandırma sistemlerini projelendirmekteyiz.